Just nu bor och arbetar jag vid Fridhemsplan. Mina dagar tillbringas främst i denna lilla del av Stockholm.

Oftast promenerar jag fokuserat till jobbet via parallellgator till Sankt Eriksgatan, frikopplad från myllret av människor och trafik. Ser mest stegen framför mig och funderar på om det är några mejl jag kan svara på på vägen. Morgonrutinen hemma följs nästan omedelbart av trapporna upp till kontoret. I min lilla bubbla gör jag det jag ska. Ibland reflekterar jag över att min lila bubbla kanske inte har en stor koppling den verklighet som mina fokuserade steg stänger ute.

Idag mötte solen mig direkt när jag klev ut på gatan. Vid övergångsstället hörde jag de som gick bredvid mig prata med varandra glatt på engelska. Jag slank in på 7-eleven för en kopp kaffe att sippa på på vägen till jobbet.

Över krönet mot Drottningholmsvägen syns bussar och barnvagnar om vartannat. Ljudet från bostadsbyggena vid Mariebergsgatan bildar ett bakrundssorl. Jag ser mig noga för när jag passerar cykelbanan och skyndar vidare över gatan, vill inte vänta på nästa gröna gubbe. Skolbarn springer uppför trappan bredvid Nivå 22, ett av Stockholms garanterat skummaste ställen. Skolklasser går i led mot t-banenedgången där en ordentligt höstklädd kille står och delar ut Metro.

Kaffet värmer i höstsolen och jag påminns om att jag faktiskt kommit ihåg att köpa ny bussremsa, Jag funderar lite kort på om det är något jag borde handla på Daglivs på vägen hem. Kanske ta en sväng förbi Granit för att få en illusion av ordning, eller till Plagg för att drömma om handväskor.

Passerar strax den grekiska kolgrillen som var med i nått avsnitt av Kniven mot strupen. Kan inte se några polisbilar som parkerat för att köra bort fyllona i den lilla parken nedanför S:t Görans kyrka. Däremot en pappa som gungar sitt barn i lekparken intill. Och nu öppnar sig Igeldammsgatan ner mot Karlbergskanalen. Snart framme.

Igår kände jag mig gammal. Lite bitter över en del som varit. Lite orolig för framtiden.

Idag när jag flöt igenom denna plats där människor bor, arbetar, pendlar, krökar, bygger, njuter, mobilfacebookar, fikar, tränar, shoppar, stressar eller bara sitter i lugn och ro på en parkbänk och läser en bra bok tänkte jag bara på en sak. Liv. I alla dess former. Idag och alltid.